Клуб по йога

Нашият клуб по йога е основан от Минко Минков през 80-те години. През 1993nг. е регистриран спортен клуб за йога и у-шу в който преподават Минко Минков, Димо Димов, Венцеслав Василев и Даниел Симеонов. Понастоящем, клуба е част от читалище „Зорница“ и се практикува Класическа йога с инструктор Димо Димов.

Димо Димов – Йоги Омкара практикува йога и източни бойни изкуства от 1985 г. През 1990 г. среща първият си духовен Учител – Минко Минков от Ловеч, и под негово ръководство започва да се обучава интензивно в направленията Класическа йога, Раджа йога, Кундалини и Тибетска йога. По късно се среща и споделя опита и на други прекрасни учители като Венцеслав Евтимов, Доктор Чаушев (Шивананда йога и школата на Борис Сахаров), Доктор Цаков (кундалини йога), Шибенду Лахири (крия йога) и десетки други, от които се учи и черпи вдъхновение. С благодарност се учи и споделя опита на своите приятели – Иван Петков (даоски практики), Малина Комитска (Айенгар йога), Даниел Игнатов (тай дзи и ци гун), Венцеслав Георгиев (тай дзи, ци гун, и-дзин), Валерия Трифонова и Иваничка Лалова от школата на Христо Илиев, както и много други. През 2005 г. среща вторият си духовен учител – Перица Георгиев (Пепси Баба), който го запознава с интензивните практики.

С течение на времето започва сам да преподава и предава знанията, които е получил през годините. В момента води редовни йога занимания в София, Плевен и Ловеч. Прави терапевтични масажи и диагностика. Провежда семинари, обучения и йога лагери. Изучавал е хуманна и ветеринарна медицина, основите на източната медицина, лечебни масажи и диагностика. През 1996-2001 г. следва археология в НБУ.